De ultieme gids voor irrigatiesystemen: Geen franje, alleen tips

Beregening aanleggen

Irrigatie is een van de belangrijkste onderdelen van een tuinier. Het stelt u in staat uw planten water te geven, ze te voeden, en om ze gezond te houden, helpt het ziekten te voorkomen. Irrigatiesystemen zijn niet alleen voor mensen die in een warm klimaat wonen – ze kunnen ook nuttig zijn voor tuiniers die planten kweken in een omgeving waar het hele jaar door niet veel regen valt. De beste manier om na te denken over een irrigatiesysteem is als een leiding; water van uw belangrijkste bron van levering reist door leidingen en kleppen om uw individuele sprinklers of verkooppunten. Irrigatie kan worden gebruikt op elke grootte gazon, tuinen, of andere buitenruimte, dus het maakt niet uit de grootte van uw tuin, zal er bijna altijd een irrigatiesysteem dat geschikt is voor je. Hier zijn een aantal dingen die je moet weten als je op zoek bent naar het krijgen van een irrigatiesysteem geïnstalleerd op uw eigendom …

Wat is een irrigatiesysteem?

Een irrigatiesysteem is een netwerk van leidingen of sproeikoppen dat water naar uw planten brengt. Een irrigatiesysteem is slechts zo goed als de irrigatieklep waarop het is aangesloten. U kunt uw eigen kleppen kopen en aansluiten om uw eigen systeem te maken, of u kunt het door een vakman laten installeren. Sommige irrigatie kleppen kunnen worden gebruikt op zowel een huishoudelijke en commerciële schaal. Geavanceerde irrigatiesystemen vertrouwen op sensoren om het vochtgehalte van de bodem te detecteren en de waterdruk dienovereenkomstig aan te passen.

Er zijn veel verschillende soorten van irrigatie-systemen, met variërende kosten en installatie-eisen. Een geautomatiseerd systeem zal een controller om de kleppen elke keer dat u wilt water te controleren. Een handmatig systeem vereist een persoon om ervoor te zorgen de kleppen worden ingeschakeld en uitgeschakeld als nodig is.

Hoe werkt een irrigatiesysteem?

De bodem is het belangrijkste onderdeel van een irrigatiesysteem. Als je geen goede bodem hebt, heb je niets! De bodem is de basis van uw planten en hun gezondheid, dus het is belangrijk om de beste kwaliteit grond te kiezen voor uw behoeften. Irrigatiesystemen werken door water te transporteren van uw hoofdwaterbron naar uw sproeiers. Verschillende grondsoorten vereisen verschillende hoeveelheden water en druk. Zodra het water in de grond zit, verplaatst het zich op natuurlijke wijze door de grond totdat het de plant bereikt. De hoeveelheid water in de bodem verandert afhankelijk van de hoeveelheid regen die het gebied ontvangt. Als er niet genoeg water in de bodem zit om door te dringen tot de wortels van de plant, krijgt de plant niet de voedingsstoffen die ze nodig heeft om te groeien. Als er te veel water in de grond zit, kan dit problemen veroorzaken met de gezondheid van de wortels van de plant.

Irrigatie voor gevorderde tuiniers: Geavanceerde opties met meer functies

Er zijn veel verschillende irrigatiesystemen op de markt. Sommige zijn goedkoop, maar leveren het water niet met de juiste snelheid; andere zijn duur, maar hebben geavanceerde functies die moeilijk te begrijpen en te gebruiken zijn. Bij het kiezen van een irrigatiesysteem, is het het beste om te gaan met een betrouwbaar merk dat heeft bewezen te werken. Bij het kijken naar irrigatiesystemen, na te denken over hoe je ze gaat gebruiken en wat bereik van de waterdruk die u nodig hebt. Er zijn veel factoren die de waterdruk kunnen beïnvloeden, zoals de grootte van de leidingen, het type materiaal dat wordt gebruikt voor de leidingen, de afstand die het water moet reizen, en hoeveel mensen gebruik maken van het systeem op hetzelfde moment. Als u een lagedruksysteem nodig hebt voor één ruimte en niet van plan bent vaak water te geven, kunt u volstaan met een lagedruksysteem. Als u een hogedruksysteem nodig hebt voor uw hele tuin en van plan bent vaak water te geven, zult u een hogedruksysteem willen.

Conclusie

Irrigatie is een cruciaal onderdeel van het kweken van planten, of het nu binnen of buiten. Er zijn veel verschillende soorten irrigatiesystemen beschikbaar, met elk een iets andere set van functies. Als je weet wat je nodig hebt, is het gemakkelijk om het juiste irrigatiesysteem voor uw behoeften te vinden.

Als je kiest voor een beregening aanleggen, weet je zeker dat je een van de meest geavanceerde systemen hebt. Het juiste irrigatiesysteem kan het verhogen van uw opbrengsten door het houden van uw planten gehydrateerd, verminderen uw totale waterverbruik, en ervoor te zorgen dat uw grond altijd vochtig genoeg is om gezonde planten te laten groeien. Er zijn veel verschillende soorten irrigatiesystemen, van lage druk tot hoge druk, handmatig, en geautomatiseerd. Deze systemen kunnen worden aangesloten op een enkele klep, of kan met elkaar worden verbonden om voor gecentraliseerde irrigatie.